У росії впливового ФСБ-шника посадили у СІЗО

Субота, 9 квітня 2022, 09:32
Екскерівник п'ятої служби російської ФСБ Сергій Бєсєда раніше перебував під домашнім арештом
У росії впливового ФСБ-шника посадили у СІЗО

Сергій Бєсєда, який раніше очолював п'яту службу російської ФСБ, після вторгнення росії в Україну потрапив під домашній арешт, а тепер його перевези до СІЗО "Лефортово". Про це із посиланням на журналіста-розслідувача Андрія Солдатова повідомило "Слово і Діло".

«Деякі оновлення про генерала Сергія Бесєду, начальника п'ятої служби ФСБ, поміщеного під домашній арешт у березні: за нашими даними його переведено в «Лефортово». Його справу розслідує Військово-слідче управління Слідчого комітету (ДВС СК)», – написав Солдатов у Twitter.

За словами Андрія Солдатова, іще на початку березня цього року володимир путін почав репресії проти 5-ої служби ФСБ, до якої входять зокрема Департамент оперативної інформації, який виконує функції зовнішньої розвідки. Саме цей відділ відповідав за надання путіну інформації про політичні події в Україні напередодні вторгнення.

Зазначимо, що британська газета "The Times" із посиланням на інформатора у російських спецслужбах писала, що у росії можливий державний переворот, здійснений ФСБ. Колишній офіцер британської розвідки Мі-6 стверджував, що війна в Україні може закінчитися усуненням володимира путіна від влади, в тому числі його можуть убити свої ж люди.

comments powered by HyperComments