Польський прем'єр каже, що Німеччина є основним "гальмом" у запроваджені санкцій проти росії

Понеділок, 4 квітня 2022, 12:12
Відповідну заяву прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зробив сьогодні під час пресконференції
Польський прем'єр каже, що Німеччина є основним "гальмом" у запроваджені санкцій проти росії

Німеччина є головною перешкодою для запровадження нових, більш жорстких санкцій проти російської федерації. Про це сьогодні під час пресконференції заявив голова польського уряду Матеуш Моравецький. Про це повідомляє польське телебачення.

Моравецький озвучив свою заяву після того, як прем’єр-міністр Віктор Орбан переміг на національних виборах у неділю попри критику через недостатньо жорстку позицію щодо російської агресії в Україні.

"Це четверта перемога поспіль, найвища перемога із конституційною більшістю. Демократичні вибори треба поважати. У Європі ситуація дуже проста, це видно на Європейській раді. Будь-хто, хто читає стенограми, чудово знає, що Німеччина є головним гальмом санкцій", - сказав Моравецький.

Прем'єр-міністр Польщі виступає за створення міжнародної комісії для розслідування злочинів рашистів у Бучі та інших містах Київської області, які він назвав геноцидом.

Планується, що у середу 6 квітня посли ЄС обговорять розширення санкцій проти росії, серед яких - можливе ембарго на російські енергоносії.

comments powered by HyperComments