Путін приймає ванни із екстракту рогів оленів та їздить у супроводі лікарів

П'ятниця, 1 квітня 2022, 14:05
путіна супроводжує біля десятка лікарів, крім того він цікавиться нетрадиційною медициною
Путін приймає ванни із екстракту рогів оленів та їздить у супроводі лікарів

Президента росії володимира путіна у поїздках супроводжує біля десятка лікарів. Крім того диктатор цікавиться нетрадиційною медициною – наприклад, приймає ванни з екстракту рогів оленів. Про це йдеться у журналістському розслідуванні "Проекту" до 70-річчя Путіна.

За словами журналістів-розслідувачів, у 2016 - 2017 рр. володимира путіна в середньому супроводжувало п'ять лікарів. У листопаді 2016 року, коли путін не з'являвся на публіці п'ять днів, в цей період до сочинського санаторію "Русь" заселилося одразу 12 медиків.

До 2019 року, пише видання, Путіна супроводжували вже в середньому дев'ять лікарів.

"Проект" зазначає, що найчастіше із президентом їздить онколог Євген Селіванов, який також займався проблемами щитовидної залози. Його називають "лікарем, який може першим виявити проблеми із щитовидною залозою, зокрема онкологічні".

Видання також розповідає про інтерес Путіна до ванн з екстракту пантів (м'яких незакостенілих рогів маралів).

Першим у російській еліті пантовими ваннами зацікавився Сергій Шойгу, тоді голова МНС. У середині нульових він вперше привіз путіна на Алтай і переконав його у користі процедури — нібито вона покращує роботу серцево-судинної системи та омолоджує шкіру. Путін, який почав більше думати про здоров'я, в одній з поїздок занурився у ванну з варевом з оленячих рогів, що видає специфічний запах.

Знайомий президента стверджує, що того попереджали — немає жодного переконливого доказу користі пантових ванн. Але Путіну сподобалося, з того часу він бував на Алтаї ще неодноразово.

Прессекретар путіна Дмитро Пєсков у відповідь на запитання, чи хворий Путін на рак щитовидної залози та чи робили йому якісь операції, пов'язані з онкологією, заявив, що ці твердження "вигадки та неправда".

На запитання: "Чи правильно я розумію, що Путін не хворий на рак?", Пєсков відповів: "Правильно".

Президент Росії Володимир Путін страждає на розлади мозку, спричинені деменцією, хворобою Паркінсона або так званою "стероїдною люттю", котра є результатом лікування від раку. Такі висновки з посиланням на близькі до Кремля джерела зробили високопоставлені члени розвідувального альянсу "Five Eyes", до якого входять Австралія, Канада, Нова Зеландія, Великобританія та Сполучені Штати.

 

comments powered by HyperComments