Максим Степанов пророкує Україні до 30 тисяч випадків COVID-19 на добу

П'ятниця, 9 квітня 2021, 10:05
За словами очільника МОЗ зростання чисельності інфікованих на COVID-19 буде тривати іще протягом тижня – 10 днів
Максим Степанов пророкує Україні до 30 тисяч випадків COVID-19 на добу

У Міністерстві охорони здоров'я України прогнозують, що в країні і далі зростатиме кількість щоденно виявлених випадків COVID-19 – вона сягне показника у 30 тисяч виявлених випадків на день. Про це учора в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1 + 1» заявив Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

«Ми очікуємо, що протягом тижня – 10 днів, ми думаємо, ми будемо ще зростати в рамках до 25-30 тисяч – виходячи з того, як розвивається епідемія», – заявив Максим Степанов і звинуватив у стрімкому зростанні кількості випадків COVID-19 «британський» штам коронавірусу, який більш заразний і агресивний. Крім того в Україні зафіксовано і «південноафриканський» штам.

Степанов в черговий раз «рекламував» локальний локдаун, як засіб боротьби із зростанням інфікувань коронавірусом. За словами Степанова, Івано-Франківська область, де більше місяця діяв жорсткий карантин, має перейти із «червоного» карантинного рівня у «жовтий». У березні кількість заповнених ліжок з киснем там становила 82,5%, а сьогодні – 38%.

Зазначимо, що у місті Львові посилення карантинних обмежень запровадили іще 19 березня, проте 8 квітня 2021 року у місті Львові було зафіксовано 819 нових випадків COVID-19.

comments powered by HyperComments