Одеська райрада вирішила увічнити пам’ять сепаратистів пам’ятним знаком на Куликовому полі

Четвер, 8 квітня 2021, 14:15
Це рішення Одеська райрада прийняла за ініціативи депутатів від «Партії Шарія»
Одеська райрада вирішила увічнити пам’ять сепаратистів пам’ятним знаком на Куликовому полі

Одеська районна рада за ініціативи представників фракції «Партії Шарія» прийняла рішення вшанувати проросійських сепаратистів встановленням пам’ятного знаку на Куликовому полі в Одесі. Це рішення уже засудили у партії п’ятого Президента України Петра Порошенка «Європейська Солідарність» вимагають у Служби безпеки України дати правову оцінку рішенню Одеської райради про вшанування сепаратистів. Про це повідомляє прес-служба партії «Європейська Солідарність».

«Такі дії Голови та депутатського корпусу Одеської районної ради є антиконституційними та такими, що публічно схвалюють сепаратистську діяльність. Ухвалене Одеською районною радою рішення становить загрозу державному суверенітету, конституційному ладу і територіальній цілісності України і, очевидно, носять ознаки злочинів проти основ національної безпеки України», – йдеться в зверненні, підписаному народними депутатами від «Європейської Солідарності».

«Європейська Солідарність» просить розглянути звернення та детально перевірити факти, наведені у ньому, надати їм правову оцінку.

«За наявності в діях Голови та депутатів Одеської районної ради, інших посадових осіб Одеської районної ради ознак вчинення кримінальних правопорушень за повідомленими фактами – невідкладно внести відомості про вчинення кримінальних правопорушень до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати досудове розслідування по вищенаведених фактах. Направити витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань про внесення відомостей про кримінальні правопорушення», – йдеться в зверненні.

Крім того, депутати просять забезпечити проведення швидкого, повного та об’єктивного досудового розслідування кримінальних правопорушень.

У зв’язку з зазначеними подіями фракція «Європейської Солідарності» в Одеській районній раді вимагає скликати позачергову сесію Одеської районної ради, скасувати антиконституційні рішення та звільнити Віталія Барвіненка з посади Голови Одеської районної ради Одеської області.

Крім того, 6 квітня в Одесі відбулася акція протесту проти проекту встановлення меморіальної дошки «антимайданівцям».

Депутати різних рад від «Європейської Солідарності» разом з представниками патріотичних організацій, ветеранами війни на Сході та небайдужими одеситами провели акцію проти проекту встановлення меморіальної дошки загиблим 2 травня 2014 року на Куликовому полі «антимайданівцям».

Учасники акції вважають такі дії райради проросійським реваншем, який несе велику шкоду Україні в інформаційній війні з країною-агресором, а також представляє реальну загрозу для безпеки міста.

«Коли я чую, що Одеська райрада проголосувала за встановлення дошки, мені боляче і прикро як волонтеру, який допомагає армії», – зазначила депутатка від «ЄС» Наталія Богаченко.

Голова фракції «Європейська Солідарність» в Одеській районній раді Валентина Шульц впевнена, що ті, хто були «за», діяли за домовленістю: «Для цього ганебного рішення збиралася фракція «Слуги» разом з паном Барвіненком. Ми проти цього рішення. Ми звернулися до Служби безпеки України, до правоохоронних органів, щоб вони дали юридичну оцінку цим ганебним рішенням», – заявила Валентина Шульц.

comments powered by HyperComments