Відомчі лікарні саботують прийом на лікування хворих на COVID-19 киян

Четвер, 8 квітня 2021, 12:32
Загалом у столиці України є 12 відомчих лікарень, які загалом можуть забезпечити 12 тисяч ліжкомісць для «ковідних» пацієнтів
Відомчі лікарні саботують прийом на лікування хворих на COVID-19 киян

За словами Марини Порошенко – голови постійної Комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Київради, у столиці склалася дуже важка ситуація із поширенням COVID-19 – через велику кількість заражень в Києві, незважаючи на достатньо непогану підготовку столиці до третьої хвилі коронавірусу, відомчі лікарні також повинні почати приймати хворих. За словами Марини Порошенко, в столиці зараз працюють 30 опорних медичних закладів, є 5 тисяч ліжок, оснащених киснем. Про це дружина екс-президента України повідомила в інтерв’ю «5-му каналу».

«Але той штам коронавірусу, який панує в Україні і в Києві, набагато більш агресивний, викликає більш важкі ускладнення. І всі ліжка заповнені дуже важкими хворими, які потребують кисневого лікування. Для цього за останні тижні вже було терміново відкрито 1200 додаткових ліжок, які зараз терміново оснащуються як централізованим киснем, так і кисневими концентраторами. І ця ситуація показує, що Київ вже всі свої можливості, ресурси вичерпав. Зараз треба долучати інші медичні заклади, а саме відомчі лікарні», – наголосила вона.

За словами Марини Порошенко, у Києві є 12 відомчих медичних закладів і вони мають додатково 12 тисяч ліжок. Вона зазначила, що відповідне рішення про використання цих лікарень теж має ухвалити уряд.

«Вони мають припинити саботаж. Ще рік тому було передбачено – всі ці медичні установи також мають працювати на боротьбу з коронавірусом. Але вони не виконують це рішення, і ніхто за це не несе відповідальність», – резюмує Марина Порошенко.

comments powered by HyperComments