У «Європейській Солідарності» хочуть почути від влади, коли в Україну приїде вакцина проти коронавірусу

Середа, 7 квітня 2021, 13:52
Нардеп Ірина Геращенко, каже, що українці мають знати усі деталі угоди, яку Зеленський уклав із «Pfizer» і коли наша держава отримає цю вакцину
У «Європейській Солідарності» хочуть почути від влади, коли в Україну приїде вакцина проти коронавірусу

Народний депутат від політсили Петра Порошенка «Європейська Солідарність» у своєму відеоблозі наголошує, що Україна має знати, яку конкретно угоду заключив Зеленський з «Pfizer» і коли країна отримає вакцину.

«Сьогодні ми вийшли на перше місце в Європі за кількістю інфікованих та померлих від COVID-19. На фоні медичного колапсу вчора Зеленський повідомив, що особисто уклав контракт на 10 млн доз вакцини «Pfizer». Але за декілька годин МОЗ повідомило, що Україна уклала рамкову угоду про закупівлю цієї вакцини. Є величезна різниця між рамковою угодою (декларацією про наміри) та реальним контрактом, в якому зафіксовані ціни, кількість і терміни постачання вакцини», – цитує Ірину Геращенко прес-служба «Європейської Солідарності».

За словами Геращенко, суспільство має чітко почути, коли в Україну приїде вакцина «Pfizer», вона зазначила, що «Європейська Солідарність» системно пропонує владі ефективні кроки у боротьбі з пандемією.

«Кілька тижнів ми пропонуємо, що питанню коронавірусу має бути присвячена РНБО. Це конкретна тема безпеки, життя, здоров’я українців, безпеки нашої економіки. Це боротьба з пандемією. І засідання спеціальне Верховної Ради України, за яке зібрали 94 підписи, але серед них немає жодного підпису «Слуги», – сказала вона.

Геращенко наголосила, що важливим є питання логістики, мобільних бригад і умов транспортування «Pfizer», адже її потрібно зберігати при низькій температурі, а станом на лютий в Україні було лише чотири такі холодильника.

Нардеп також звертає увагу на те, що наразі склалася така ситуація, що люди, які перехворіли на корона вірус і витратили власні кошти на лікування, не можуть отримати навіть лікарняні.

«Дуже багато скарг на зволікання з 300%-ими надбавками лікарям, або взагалі з їх невиплатами. Те саме зі страхуванням медиків. Медпрацівники сьогодні масово розраховуються з лікарень. Для того, щоб їх утримувати в таких важких умовах, потрібно стимулювати, робити доплати. Цього не відбувається», – сказала вона.

«Відповідальність за все, що відбувається, лежить на владі, адже вона не змогла вчасно забезпечити українців вакциною і врятувати життя. Це все зараз потребує не інфантильної позиції, а активної участі парламенту, щоб заслухати уряд. Щоб це був чесний діалог, а не переможні реляції Зеленського, Шмигаля, Степанова», – акцентувала народна депутатка.

Геращенко також нагадала, що в резолюції Європарламенту звернули увагу на ситуацію в медичних закупівлях і ймовірну корупцію, у тому числі й при закупівлі вакцин від коронавірусу.

comments powered by HyperComments