Папа Франциск закликав держави ділитися вакцинами проти коронавірусу

Неділя, 4 квітня 2021, 15:22
У пасхальній проповіді в базиліці Святого Петра Папа Римський назвав вакцини важливим інструментом у боротьбі із пандемією
Папа Франциск закликав держави ділитися вакцинами проти коронавірусу

Значну частину пасхальної проповіді, яку сьогодні, 4 квітня 2021 року Папа Римський Францик виголосив у базиліці Святого Петра, було присвячено темі коронавірусної пандемії. Очільник світового католицизму закликав міжнародну спільноту ділитися вакцинами із біднішими країнами.

«Пандемія все ще триває; соціально-економічна криза є дуже серйозною, зокрема для найбідніших верств населення; незважаючи на це - і це скандально - збройні конфлікти не припиняються, а військові арсенали зміцнюються»,а - зазначив  Папа Римський. Він закликав звільнити в'язнів конфліктів в Україні та Нагірному Карабасі.

Папа Франциск віддав шану лікарям та медсестрам, які на передовій у боротьбі із коронавірусом і зазначив, що «вакцини є важливим інструментом у цій боротьбі».

«Тому в дусі інтернаціоналізму вакцин я закликаю все міжнародне співтовариство до спільних зобов'язань з метою подолання затримок у їх розподілі та сприяння їх поширенню, зокрема в найбідніших країнах» – заявив Папа Римський.

За словами Франциска, «пандемія, на жаль, різко збільшила кількість бідних і відчай тисяч людей», та закликав державні органи влади запропонувати їм «допомогу, необхідну для достатнього існування».

comments powered by HyperComments