У партії «Свобода» закликають провести перевибори на 87-му окрузі у Надвірній

Неділя, 4 квітня 2021, 14:30
Численні порушення, які відбулися під час довиборів у Верховну Раду на Прикарпатті потребують проведення повторних виборів, каже лідер «Свободи» Олег Тягнибок
У партії «Свобода» закликають провести перевибори на 87-му окрузі у Надвірній

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок закликає до проведення перевиборів на окрузі №87 в Івано-Франківській області у зв'язку з порушеннями, які виникли під час голосування і підрахунку голосів. Про це він повідомив у своєму Телеграм-каналі.

«...Результати довиборів до Верховної Ради України на 87-му окрузі не визнаємо і вимагаємо провести перевибори, а винних у фальсифікації і зриві волевиявлення громади Прикарпаття - притягти до відповідальності згідно з чинним законодавством», – написав Тягнибок.

За його словами, у Надвірнянському окрузі № 87 застосовувався адмінресурс і прямий тиск народних депутатів на членів окружної виборчої комісії.

Зазначимо, що кандидатом на довиборах до Верховної Ради України від ВО «Свобода» по 87-му виборчому окрузі є Руслан Кошулиський – екс-віце-спікер Верховної Ради України у 2012 – 14 рр. Кошулинського підтримала кандидатка від «Європейської Солідарності» – волонтерка Маруся Звіробій, яка зняла свою кандидатуру. Суперниками Кошулинського були стронгмен Василь Вірастюк, якого висунула партія «Слуга народу» і Олександр Шевченко, екс-керівник «Буковелю», який балотується від партії «За майбутнє».

30 березня кандидат у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №87 (м. Надвірна Івано-Франківська область), представник Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Руслан Кошулинський заявляв про зафіксовані масові порушення під час проміжних виборів і вимагає визнати їх результати недійсними з оголошенням перевиборів.

comments powered by HyperComments