Суддя Тупицький скликає колег на спецзасідання Конституційного Суду України

Понеділок, 29 березня 2021, 19:02
Це спецзасідання відбудеться 12 квітня 2021 року, на ньому розглядатимуть питання про звільнення із посад самого Тупицького і його колеги Касмініна
Суддя Тупицький скликає колег на спецзасідання Конституційного Суду України

Олександр Тупицький, Указ Президента Віктора Януковича про призначення якого у суботу 27 березня 2021 року скасував чинний Президент Володимир Зеленський, оголосив про проведення спеціального пленарного засідання Конституційного суду України 12 квітня 2021 року. Про це йдеться на Facebook-сторінці суду, де оприлюднене відповідне Розпорядження голови Конституційного Суду України від 29 березня 2021 року, яке підписав сам Олександр Тупицький, якого сьогодні охорона не впустила у приміщення Конституційного Суду.

У документі, поширеному судом, вказується, що засідання скликається для розгляду питання про звільнення з посади суддів Конституційного суду Касмініна та Тупицького у зв'язку з Указом Президента від 27 березня.

Зазначимо, що у партії «Європейська Солідарність», яку очолює екс-Президент України Петро Порошенко, назвали Указ Володимира Зеленського про скасування призначення Януковичем суддів КСУ Тупицького і Касмініна правовим свавіллям. Представник «ЄС» Леонід Ємець вважає, що такі дії Зеленського є правовим свавіллям із ознакою диктатури, захоплення влади і зловживання службовим становищем.

 

comments powered by HyperComments