У Херсонській обласній клінічній лікарні стався спалах COVID-19

Понеділок, 29 березня 2021, 18:34
Загалом в обласній лікарні коронавірусом інфікувалося понад півсотні пацієнтів
У Херсонській обласній клінічній лікарні стався спалах COVID-19

У Херсонській обласній клінічній лікарні стався спалах COVID-19 одразу в кількох відділеннях. Про інцидент повідомив директор Департаменту здоров'я Херсонської облдержадміністрації Віктор Короленко, пише «Укрінформ».

«Так, це правда, 53 особи (інфіковані COVID-19 – ред.), половина з них лікарі. Ми вивезли хворих з кількох відділень», – розповів Віктор Короленко. За його словами, зараз хворих приймають «чисті» відділення двох міських лікарень – лікарні імені Тропіних та імені Лучанського.

Херсонську обласну клінічну лікарню після спалаху COVID-19 повністю не закриватимуть, оскільки вона вузькопрофільна, у її складі є відділення, яких в області немає більше ніде – наприклад, нейрохірургія, кардіохірургія та опікове відділення. За фактом спалаху коронавірусної інфекції в Херсонській ОКЛ проведуть службове розслідування.

Заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан в коментарі «Укрінформу» повідомив, що керівництво Херсонської ОКЛ досі не надало екстреного повідомлення про нещасні випадки ні у Держпрацю, ні головному державному санітарному лікарю Херсонщини.

Зазначимо, що наразі Херсонська область – єдиний регіон, який відноситься до «жовтої» карантинної зони.

Як повідомила «Українська правда», у понеділок 29 березня 2021 року відбулось екстрене засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, здорового способу життя та курортно-туристичної діяльності стосовно спалаху захворювання на COVID-19 в обласній лікарні.

За словами голови комісії Віктора Короленка, під час відвідування Херсонської ОКЛ були виявлені порушення протиепідемічних норм. Окрім того, за словами чиновника, йдеться про переміщення хворих між відділеннями, що також заборонено.

За результатами свого засідання комісія рекомендувала голові Херсонської обласної ради звернутися до Херсонської ОДА щодо перевірки спалаху коронавірусу у лікарні із залученням представників управлінь Держпродспоживслужби, Держпраці та обласного лабораторного центру.

В одночас, у повідомленні про засідання комісії йдеться про 37 хворих на COVID-19, в той час як раніше повідомлялося про 53 випадки.

comments powered by HyperComments