Суддів Тупицького і Касмініна охорона не пустила у будинок Конституційного Суду України

Понеділок, 29 березня 2021, 18:04
У суботу 27 березня Президент України Володимир Зеленський скасував Укази президента-втікача Віктора Януковича про призначення Тупицького і Касмініна
Суддів Тупицького і Касмініна охорона не пустила у будинок Конституційного Суду України

У понеділок, 29 березня 2021 року співробітники державної охорони не пустили у приміщення Конституційного Суду колишніх суддів Олександра Тупицького і Олександра Касмініна, адже укази Президента Віктора Януковича щодо їх призначення у суботу 27 березня скасував чинний Президент України Володимир Зеленський. Про це повідомив «Укрінформ» із посиланням на Конституційний Суд.

«Тупицький і Касмінін прийшли сьогодні на роботу в суд, але їх не пустили представники держохорони, зіславшись на указ президента», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Конституційний Суд України та його судді опинилися в центрі уваги після скандального рішення від 27 жовтня 2020 року щодо неконституційності відкритих електронних декларацій та деяких повноважень Національного агентства з запобігання корупції. (Верховна Рада вже повернула повноваження НАЗК з уточненнями щодо перевірки суддів).

29 грудня 2020 року Зеленський підписав указ про відсторонення голови Конституційного cуду Олександра Тупицького від посади судді КС.

19 січня ДБР заявило, що повідомило про підозру у злочинах за ч.2 ст.384, ст.386 ККУ (завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань) Тупицькому, хоча сам Тупицький імітував її невручення і відвідував робоче місце.

27 березня 2021 року Володимир Зеленський скасував Укази Президента, підписані Віктором Януковичем, щодо призначення Олександра Тупицького і Олександра Касмініна суддями Конституційного Суду України.

Зазначимо, що у політсилі Петра Порошенка «Європейська Солідарність» засудили скасування Зеленським указів президента Януковича про призначення суддями КСУ Тупицького і Касмініна – тут вважають, що указ Зеленського лежить поза межами правового поля.

comments powered by HyperComments