Довибори в Раду: на Прикарпатті - Вірастюк, на Донеччині - Аксьонов

Понеділок, 29 березня 2021, 11:07
Попри лідерство Василя Вірастюка на довиборах в Раду на прикарпатському окрузі залишається інтрига.
Довибори в Раду: на Прикарпатті - Вірастюк, на Донеччині - Аксьонов

 

У неділю в окрузі № 87 в Івано-Франківській області та окрузі №50 на Донеччині відбулися довибори до Верховної Ради.

На Прикарпатті після підрахунку майже 30% бюлетенів, за даними ЦВК, з 33,86% поки що лідирує кандидат "Слуги народу", спортсмен Василь Вірастюк. Проте відставання від нього представника ВО Свобода Руслана Кошулинського (28,21%) та бізнесмена Олександра Шевченка (27,31%) є незначним.

Явка на виборах в окрузі склала лише 35%. Соціологічна група Рейтинг провела екзит-пол в окрузі, згідно з яким Олександр Шевченко отримував 32,4%, Кошулинський - 31,6%, Вірастюк - 29,4%. Проте похибка у 1,8% залишила надію на перемогу всім трьом кандидатам.

На Донеччині після підрахунку 89% бюлетенів однозначним лідером є мер Добропілля, представник партії "Порядок" Андрій Аксьонов з 66% голосів. На другому місці з майже 13% голосів висуванець "Партії Шарія" адвокат Валентин Рибін, який раніше захищав в суді низку ексберкутівців, Володимира Рубана та Надію Савченко, бразильського найманця Рафаеля Лусваргі.

Кандидатка "Європейської солідарності" Юлія Кузьменко отримала понад 6% голосів, кандидат "Слуги народу" Андрій Бондаренко понад 3%.

Явка на виборах на Донеччині була лише 21%.

comments powered by HyperComments