В російській Держдумі вимагають оголосити міністра Рєзнікова в розшук

Понеділок, 29 березня 2021, 08:18
Українського міністра хочуть покарати за його слова про росіян у Криму
В російській Держдумі вимагають оголосити міністра Рєзнікова в розшук

У Держдумі Російської Федерації вимагають оголосити у розшук українського міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Рєзнікова за його слова про плани України депортувати із Криму росіян, які незаконно там оселилися. Про це пише «Ліга.нет».

Нагадаємо, що в ефірі телеканалу «Дом» Міністр Олексій Рєзніков заявив, що громадян Росії, які незаконно переїхали на території окупованого Росією Криму, депортують із України, після того, як наша країна поновить контроль над Кримом. Власне через ці слова Рєзнікова у російський Держдумі українського міністра закликали оголосити у розшук.

«Що стосується долі цих людей, яких завезли. Вони не громадяни України, вони приїхали або добровільно, або насильно… Я не люблю слова «депортація», воно несе дух сталінського режиму. Однак українським законодавством передбачене видворення із країни», – зауважив Рєзніков, відповідачи на питання про перспективи росіян, які незаконно оселилися в Криму.

В той же час, Рєзніков зазначає, що у тому випадку, якщо громадянин Російської Федерації потрапив на територію окупованого Криму законним чином, через офіційний український кордон, то «напевне, до них не буле питань», а от «всі, хто потрапив незрозумілим нам шляхом, вони всі порушники закону, який регулює правила перетину кордону України».

Повідомляється, що депутат Держдуми Російської Федерації Михайло Шеремет вимагав відкрити проти Рєзнікова справу і оголости його в розшук, а також дати його висловами оцінку «на предмет загрози життя громадянам Російської Федерації», повідомляють російські ЗМІ.

Зазначимо, що раніше, 20 березня 2021 року російська окупаційна влада заборонила українцям володіти землею у Криму. У МЗС України називають цей указ Путіна є юридично нікчемним і додають, що він йде у руслі російської політики утисків, дискримінації та витіснення українців із тимчасово окупованого півострова.

comments powered by HyperComments