Тупицький сприяв захопленню Криму

Неділя, 28 березня 2021, 19:45
Указ про звільнення голови Конституційного суду Олександра Тупицького на базі указу президента Володимира Зеленського був викликаний рішенням РНБО про перегляд всіх указів Віктора Януковича, що несуть потенційну загрозу державній безпеці.
Тупицький сприяв захопленню Криму

Ба більше: дії Тупицького в 2014 році показали, що він на стороні Росії в ситуації із захопленням Криму.

Про це заявив представник президента в КСУ Федір Веніславський.

Він пояснив, що дії Зеленського продиктовані рішенням РНБО, яке передбачає перегляд указів Януковича, потенційно небезпечних для держави. У той же час, продовжив Веніславський, ще в березні 2014 року під час розгляду Конституційним судом справи про конституційність так званого «кримського референдуму», Тупицький не підтримав рішення колег-суддів про нелегітимність проведення заходу і написав особливу думку. Згідно із законом Тупицький мав право на окрему думку, проте в цій ситуації він фактично показав підтримку протизаконних дій Росії в Криму.

Все це в сукупності абсолютно дає право говорити, що дії пана Тупицького точно суперечать інтересам національної безпеки, територіальної цілісності та національного суверенітету», - вважає він.

"Якби пан Тупицький був призначений до Конституційного суду будь-якою виборчою комісією, обраний в будь-якому окрузі або області, і президент указом його звільнив, то це було б порушення. Тупицький був призначений президентом Януковичем. Тоді ж не було питання, чому він призначений президентом. А коли указ скасував президент, це абсолютно нормально, це навіть в Конституції передбачено", — Таку заяву зробив Леонід Кравчук в ефірі "Україна 24".

За словами Кравчука, проти звільнення Тупицького виступають ті, хто заважає Україні боротися з корупцією.

"Коли президент Зеленський скасував указ Януковича, чомусь відразу питання постало на порядку денному інших політичних сил. Це ті сили, які хочуть зберегти КСУ, які заважають сьогодні, я відповідаю за свої слова, Україні боротися проти корупції, заважають Україні проводити реформи та будувати нову демократичну державу", — сказав він.

Раніше Зеленський заявив, що Тупицький та Касманін "можуть відправлятися на заслужений відпочинок".

Нагадаємо, 27 березня президент України Володимир Зеленський скасував указ Віктора Януковича, за яким Тупицький та Касмінін були призначенні суддями КСУ.

comments powered by HyperComments