Верховна Рада проведе позачергове засідання із приводу подій під Офісом Президента

Субота, 27 березня 2021, 18:12
Нардепи планують заслухати силовиків щодо акції на підтримку Стерненка на Банковій, яка закінчилася актами вандалізму
Верховна Рада проведе позачергове засідання із приводу подій під Офісом Президента

На наступному тижні, у вівторок 30 березня 2021 року нардепи зберуться на позачергове засідання Ради. На цьому засіданні планується заслуховування керівництва Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Національної поліції щодо подій на Банковій 20 березня 2021 року, коли, нагадаємо, акція на підримку ув’язненого Сергія Стерненка переросла у акти вандалізму. Про заплановане засідання повідомив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на своїй сторінці в соцмережі «Facebook».

«Щойно підписав два розпорядження про проведення позачергових засідань парламенту у вівторок, 30 березня», – повідомив Разумков. Він зазначив, що позачергове засідання розпочнеться о 13 годині у зв’язку із зверненням Президента України. На засіданні серед інших питань розглядатиметься проєкт Закону України про надання допомоги застрахованим особам на період карантину.

Одразу після його закінчення за ініціативи 156 народних депутатів буде проведене наступне позачергове засідання.

На сайті Верховної Ради зазначено, що нардепи планують заслухати інформацію голови Служби безпеки України Івана Баканова, голови Національної поліції Ігоря Клименка, в.о. директора Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова щодо акції протесту, яка відбулася на Банковій минулої суботи. Тоді прихильники ув'язненого Сергія Стерненка розбили двері й вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та підпалили табличку.

Серед документів, які розглянуть парламентарі – проєкт постанови ВР про засудження подій, що відбулись 20 березня біля Офісу Президента України (реєстраційний номер № 5295).

comments powered by HyperComments