У Львові жорсткий карантин продовжили до 4 квітня

Понеділок, 22 березня 2021, 14:03
Відповідне рішення прийнято на засіданні Львівської міської комісії із НС та ТЕБ, про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий
У Львові жорсткий карантин продовжили до 4 квітня

Сьогодні на засіданні міської комісії з питань надзвичайних ситуацій і техніко-екологічної безпеки було прийнято низку рішень, в тому числі і продовження на території міста Львова жорсткого карантину до 4 квітня 2021 року. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради із посиланням на міського голову Андрія Садового.  

Коментуючи рішення міської комісії із ТЕБ та НС, Андрій Садовий розповів про розгортання тимчасового шпиталю на базі приміщень медичного університету, які орендуються у Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, про іще одну «ковідну» лікарню та оновлену програму підтримки підприємців.

«Комісія з надзвичайних ситуацій Львова ухвалила рішення про продовження посиленого карантину до 4 квітня.

За останню добу (у неділю 21 березня, коли, як правило, в лікарнях працюють лише чергові лікарі – ред.) в міські лікарні надійшло 63 хворих. Виписали лише 3 людини. Ми працюємо над збільшенням кількості ліжок.

Сьогодні ухвалили рішення про розгортання тимчасового шпиталю на базі приміщень медичного університету, які вони орендують у лікарні швидкої допомоги.

Звернулись до МОЗ із проханням внести дитячу лікарню на Орлика до переліку медзакладів, які лікують дітей, хворих на коронавірус (За повідомленням обласного Департаменту охорони здоров’я, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охмадит» наразі перебуває лише 25 «ковідних» пацієнтів дитячого віку – ред.).

Починаємо співпрацю із залізничною лікарнею. Вони готові приймати у себе хворих, але місто зі свого боку передасть їм необхідну кількість кисневих концентраторів.

Окрім додаткових ліжок, міські та обласні лікарні мають гостру потребу у медичних працівниках. За останні 2 дні отримали 350 звернень від лікарів з усієї України, які готові допомогти у цій нелегкій боротьбі.

Зараз напрацьовуємо механізм додаткового преміювання усіх медиків, які працюють із COVID-19.

Щодо підприємців, яким сьогодні теж складно. Готуємо окрему програму підтримки бізнесу. Деталі згодом», – написав Андрій Садовий на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Пізніше прес-служба Львівської міськради ретранслювала іще месиджі міського голови Львова Андрія Садового, які стосуються продовження «локдауну».

«В субота та неділю для нас усіх був робочий день, бо, наприклад, на п`ятницю на ранок в межах області ми мали 224 госпіталізовані хворі з COVID, то на суботу на ранок ми мали 338 хворих госпіталізованих з COVID. Це неординарний ріст. Ми терміново зібрали нараду всіх головних лікарів і почали шукати будь-які локації, де можна на перспективу мати місця, бо навіть тих 1300 ліжок, що ми зарезервували, при такій динаміці їх за тиждень часу може бути недостатньо. (У неділю 21 березня число госпіталізованих «ковідних» пацієнтів склало 149 осіб – ред.)

Станом на сьогодні у наші львівські лікарні було госпіталізовано 63 хворих з COVID, а виписано лише 3. Минулого тижня ми мали динаміку в люсі орієнтовно 40 нових хворих, то станом на ранок ми вже маємо динаміку в люсі 60 людей. Прогресія серйозна.

Які рішення ми сьогодні прийняли на комісії? Я мав розмову з ректором Львівського медичного університету. У нас у приміщенні в лікарні на Топольній є багато кабінетів та аудиторій, які використовують для навчального процесу. Я попросив пана ректора максимально звільнити усі приміщення, де можуть бути ліжка, вони там мають бути. Кисень є, ми маємо свою станцію, тому з тим проблеми нема.

Також ми збільшуємо кількість ліжок у поліклініці на вул. Мазепи, ми говорили раніше про 150 ліжок, але там ще мінімум 100 ліжок можна зробити. Там зараз тривають зустрічі, щоб ми все це робили максимально швидко.

Велика подяка Університету безпеки життєдіяльності, вони дали своїх курсантів, які допомогли виносити всі речі та обладнання, займались демонтажними роботами в поліклініці на вул. Мазепи.

Ще один наш резерв – це приміщення, зокрема, адмінкорпус екстренки, де знаходяться бухгалтери, ми домовились з керівництвом області, що ми тимчасово бухгалтерів та ІТ-шників попросити перейти у 97-му школу, яка є поряд. Ті люди не мають стосунку до лікування, це адмінперсонал та бухгалтери. Школа з розумінням до цього поставилась, поки є канікули.

Думаю, така хвиля буде тривати два тижні.

Також є питання лікарів. Бо такий ріст кількості хворих потребує великої кількості лікарів. Ми звернулись через соціальні мережі, через півтори доби ми отримали 350 пропозицій від медиків, які працюють в межах міста та області. Навіть звертаються з інших областей, які готові приїжджати до Львова і надавати людям допомогу. Сьогодні відділи кадрів наших лікарень вивчають це питання.

Польща на карантині, у них фіксують дуже серйозний ріст кількості дітей, які потребують госпіталізації.

Зі самого початку ми чітко розділили ті лікарні, які лікують хворих на COVID, і ті, які займаються ургентною роботою. Серед дорослих лікарень ця межа вже відсутня. А по дитячих лікарнях ми зберігаємо певну сепарацію – є обласна дитяча лікарня, яка приймає хворих на COVID, як і наш пологовий будинок, а ургентних дітей приймає лікарня на вул. Орлика. Тому ми прийняли рішення на комісії з надзвичайних ситуацій – звернутись до Національної служби охорони здоров`я і Міністерства, щоб запропонували дитячу лікарню на вул. Пилипа Орлика, де є окремі приміщення, де можна облаштувати 100 ліжок для дітей з COVID. Дай Бог, щоб це не знадобилось, але ми повинні там провести кисень, зробити все необхідне, закупити обладнання, устаткувати його.

Наші надії минулого тижня, що ми закінчимо карантин цієї неділі, не мають шансу. Ми прийняли рішення продовжити карантин на території Львова до 4 квітня», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.
 

comments powered by HyperComments