Українські залізничники планують страйкувати

П'ятниця, 19 березня 2021, 13:00
Страйк працівників «Укрзалізниці» може призвести до повної зупинки пасажирських перевезень
Українські залізничники планують страйкувати

Трудовий колектив АТ «Укрзалізниця» планує масштабний страйк тривалістю у два тижні із зупинкою усіх видів перевезень. Про це повідомила нардеп Юлія Гришина, яка очолює тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України за підсумками чергового засідання ТСК. Про це пише «Економічна правда».

За словами Гришиної, екс-керівник «Укрзалізниці» Володимир Жмак був відсутній на засіданні через хворобу на COVID-19. На засіданні ТСК відбулася зустріч із однією із трьох профспілок підприємства.

«Трудовий колектив у розпачі, через два тижні планується великий страйк із зупиненням всіх видів перевезень. З усіма цими матеріалами комісія вже працює», – повідомила Юлія Гришина у своєму «Facebook».

За словами нардепки, на наступне засідання ТСК будуть запрошені керівник Офісу Генпрокурора, Державного бюро розслідувань, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державної фіскальної служби, Національного антикорупційного бюро через «незадовільну динаміку отримання інформації від правоохоронців». За її словами, ТСК хоче з’ясувати «чому досі жодна посадова особа не понесла відповідальність за критичний стан УЗ».

Зазначимо, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністрам надати інформацію щодо роботи Укрзалізниці з 2015 року, зокрема – роботу наглядової ради та правління підприємства у період з 2017 до 2021 року.

За результатами першого засідання ТСК скерувала «звернення прем’єр-міністру, міністру інфраструктури та Наглядовій раді УЗ щодо питання їхньої оцінки компетентності нинішнього правління компанії», про що повідомила голова комісії Юлія Гришина.

Екс-керівник «Укрзалізниці» Володимир Жмак заявив про те, що перше засідання депутатської ТСК із оцінки стану підприємства пройшло без представників правління «Укрзалізниці», а результати роботи за 2020 рік комісія до уваги не взяла взагалі.

Як повідомляла «Справжня Варта», на цьому тижні Наглядова рада АТ «Укрзалізниця» рекомендувала відсторонити голову правління Володимира Жмака від виконання своїх повноважень, а 17 березня 2021 року його звільнив із посади Кабмін. Зараз в.о. Голови правління «Укрзалізниці» є Іван Юрик, який уже займав цю посаду.

comments powered by HyperComments