Президент України не бачить причин зупиняти щеплення вакциною «Covishield»

Четвер, 18 березня 2021, 15:32
За словами Зеленського, оскільки ніхто із 90 тисяч українців, які отримали першу дозу індійської вакцини, не помер і не мав важких ускладнень, не варто зменшувати темпи вакцинації
Президент України не бачить причин зупиняти щеплення вакциною «Covishield»

В Україні нині вакцинація проти коронавірусної хвороби проводиться єдиною вакциною «Covishield», яка є індійським аналогом європейської вакцини «AstraZeneca». Низка країн ЄС призупинила вакцинацію препаратом «AstraZeneca» через поодинокі випадки тромбозу серед тих, хто отримав вакцину. В той же час Президент України Володимир Зеленський не бачить підстав призупиняти вакцинацію «AstraZeneca» чи зменшувати її обсяги. 

«З 90 тисяч людей у нас жодного летального випадку і це також факт. Я вважаю, що інформаційна атака на «AstraZeneca» чи на «Covishield»… не знаю ким ця війна розпочата, але на рівні України поки що підстав для того, щоб зменшувати вакцинацію «AstraZeneca» я не бачу.

Від нашого МОЗу також цієї інформації не отримував», – заявив Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що Бельгія, США, Великобританія, Польща та Австралія не зупиняли вакцинацію проти коронавірусу вакциною «AstraZeneca».

Також Зеленський поскаржився на низький рівень довіри населення світу до вакцинації і дуже низький рівень довіри саме українців до вакцинації. При цьому він сказав, що наразі вже вдалося вакцинуватись 90 тисяч людей в Україні.

comments powered by HyperComments