Наразі зарано говорити про формування «широкої коаліції» у Верховній Раді

Четвер, 18 березня 2021, 10:31
Таку думку висловив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, коментуючи заяву Тимошенко про можливу коаліцію «Слуг народу» і «Батьківщини»
Наразі зарано говорити про формування «широкої коаліції» у Верховній Раді

У понеділок 15 березня 2021 року лідерка партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі одного із укроаїнських телеканалів заявила, що пропозиція її політсили про широку коаліцію із фракцією «Слуга народу» «залишається на столі» у пропрезидентської фракції. В той же час Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що сьогодні зарано говорити про створення «широкої коаліції» у стінах Верховної Ради. Про це спікер заявив у ефірі «5 каналу».

«Якщо ми говоримо про розширення коаліції, то я не виключаю жодних випадків. Але станом на сьогодні, я думаю, поки занадто рано про це говорити»,  – сказав Дмитро Разумков.

За словами Разумкова, наразі функцію коаліції відіграє фракція «Слуга народу», оскільки вона має у своєму складі 245 нардепів. Цього достатньо  «і формально, і реально в стінах Верховної Ради діяла коаліція на коаліційній угоді, якою є програма партії «Слуга народу».

Що ж до заяви Юлії Тимошенко про можливу коаліцію «Слуги народу» і ВО «Батьківщина», то 16 березня 2021 року очільник фракції «Слуг народу» Давид Арахамія не підтвердив можливості створення згаданої коаліції, а сама Тимошенко заявила, що об’єднання в коаліцію «Батьківщини» і «Слуги народу» можливе тільки тоді, коли керівництво держави повністю перегляне вектор розвитку України.

 

comments powered by HyperComments