У Росії немає причин перетворювати конфлікт на Донбасі у широкомасштабну війну

Четвер, 18 березня 2021, 09:01
Про це заявив речник української делегації в Трьохсторонній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович
У Росії немає причин перетворювати конфлікт на Донбасі у широкомасштабну війну

За словами речника української делегації в Трьохсторонній контактній групі (ТКГ) Олексія Арестовича, у Російської Федераціїх немає раціональних причин перетворювати конфлікт на Донбасі в широкомасштабну війну. Про це Арестович заявив в ефірі програми «Ток-шоу № 1» телеканалу «Україна 24» учора, 17 березня 2021 року.

«У Російській Федерації немає вирішальної переваги, якщо говорити військовими термінами, над українською армією. Тобто (в іншому випадку – ред.) це буде «кривава бійня» для обох сторін, яка не дасть їм (Росії – ред.) шансу вирішити своє військове завдання таким чином, щоб це могло принести їм значні політичні переваги. І регіональний новий конфлікт якийсь певний я теж не бачу. На фронті захопити яке-небудь перехрестя, поклавши бійців, як це було під Дебальцевим – теж дуже сумнівна річ. Тобто раціональних причин у них (Росії – ред.) – немає, я їх не бачу», – заявив Арестович і додав, що «незаконні збройні формування ОРДЛО мають ще менший військовий потенціал».

«Без того, щоб втрутився російський військовий механізм, як такий, шансів на будь-який успіх у 1-го і 2-го корпусів Російської Федерації, які вони, через непорозуміння, називають «арміями «ДНР» і «ЛНР» немає взагалі жодного. Ми їх знищимо, якщо вони спробують наступати. Вони це розуміють. Єдине, що я бачу, це спроба чинити тиск на нас, на українське суспільство, на військово-політичне керівництво, на медіа, для того, щоб створити в інформаційному просторі загрозу війни і, таким чином, досягти певних поступок від нашого керівництва в тому ж самому «нормандському форматі» і ТКГ», – сказав він.

Відповідаючи на запитання ведучого «Чи обговорюється в Офісі президента застосування військових сценаріїв на Донбасі з боку ООС?» спікер української делегації в ТКГ відповів, що «тільки як відповідна реакція, якщо Україні це нав'яжуть».

comments powered by HyperComments