Арестович натякнув на кримінальну відповідальність усім, хто згадує операцію «Вагнер»

Середа, 17 березня 2021, 09:42
Спецоперація української служби держбезпеки зі спроби затримання бійців так званого «ПВК Вагнера» - це державна таємниця, яка не підлягає публічному обговоренню та коментуванню, оскільки це порушує закон України «Про державну таємницю» і може спричинити кримінальне покарання.
Арестович натякнув на кримінальну відповідальність усім, хто згадує операцію «Вагнер»

Про це заявив позаштатний радник глави офісу президента України, речник ТКГ Олексій Арестович в етері телеканалу «Україна 24».

«Відповідно до закону України «Про захист державної таємниці» сам факт проведення або непроведення операцій такого роду є державною таємницею. Будь-яка особа, яка говорить, що операція була або яка говорить, що операції не було, вчиняє діяння, яке за своїми ознаками порушує зазначений закон України. Це кримінальний злочин. Тому кількість людей, які бігають по просторах нашої неосяжної батьківщини та розповідають, чи була ця операція чи ні, у мене викликає, деяким чином, острах. Я не коментую. Я досі не знаю, була ця операція чи ні. Все, що я можу сказати - інформаційна версія, яку нам вкинули, не витримує ніякої критики, ні елементарної логічної перевірки, ні фактологічної перевірки», - заявив він.

Україна повинна вимагати екстрадиції бойовиків ПВК «Вагнер», що мають українське громадянство, щоб посилити свої позиції в міжнародно-правовій площині вирішення конфлікту на Донбасі, вважає Арестович.

Журналіст Дмитро Гордон у тому ж етері телеканалу «Україна 24» назвав Арестовича аферистом, котрого треба гнати поганою мітлою з усіх тристоронніх контактних груп, тому що коли такі «професіонали» «захищають» інтереси України, то інтереси України страждають.

Нагадаємо, Олексій Арестович виявився не тільки «великим спеціалістом» з усіх питань, а ще й страшенним хамом. Під постом Олексія Арестовича в соцмережі один із коментаторів зажадав, щоб той переписав свій пост українською мовою, на що Арестович відповів нецензурною лайкою.

comments powered by HyperComments