Італія, Німеччина і Франкція призупинили використання вакцини «AstraZeneca»

Понеділок, 15 березня 2021, 19:21
Про це заявили у Міністерстві охорони здоров’я Німеччини та президент Франції Емануель Макрон
Італія, Німеччина і Франкція призупинили використання вакцини «AstraZeneca»

Три країни «Старої Європи» – Італія, Німеччина і Франція тимчасово призупинили використання вакцини від коронавірусу «AstraZeneca», яка розроблена за участю Оксфордського університету. Про це заявили президент Франції Емануель Макрон, міністерство охорони здоров’я Німеччини та агентство із ліків Італії. Франція і Італія зробили відповідні заяви після рішення Німеччини.

Федеральне міністерство охорони здоров’я Німеччини оголосило, що тимчасово зупиняє використання вакцини «AstraZeneca» за рекомендацією Інституту Пауля Ерліха (PEI). Експерти Інституту дійшли висновку, що у зв’язку з повідомленнями про розвиток тромбів у деяких людей після вакцинації необхідні додаткові дослідження.

Європейське агентство з лікарських засобів заявило, що вакцину «AstraZeneca» проти коронавірусу можна продовжувати використовувати і під час розслідування, та що кількість випадків тромбоемболічних ситуацій серед вакцинованих людей – не більша, ніж серед населення загалом.

Зазначимо, що російські ЗМІ повідомляють про те, що у Італії, Німеччині та Франції готуються до виготовлення російської вакцини «Спутник V».

comments powered by HyperComments