Петро Порошенко закликає українців вакцинуватися проти COVIDу

Неділя, 14 березня 2021, 14:33
В той же час, за словами п’ятого президента України, наявної кількості вакцини в Україні явно недостатньо для того, щоб розірвати ланцюг захворюваності
Петро Порошенко закликає українців вакцинуватися проти COVIDу

П’ятий президент України Петро Порошенко та його дружина Марина заколикали владу прискорити темпи вакцинації населення проти коронавірусу, а українців неодмінно вакцинуватися проти цієї хвороби. Про це Порошенко написав на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук», а його жінка сказала в інтерв’ю «Громадському радіо».

За словами Марини Порошенко, вакцинуватися обов’язково потрібно і ставлення до вакцинації має бути відповідальним. Петро Порошенко заявив, що повністю згідний із своєю дружиною і назвав масову вакцинацію проти COVID-19 захистом населення.

В той же час, за словами Порошенка, наявної в Україні кількості вакцини не достатньо для того, щоб розірвати ланцюг захворювання, оскільки за короткий термін потрібно щепити не менше, а ніж 80% населення.

Марина Порошенко також пояснила критику чоловіка, щодо вакцини «Covishield», яку він дозволив собі під час погоджувальної ради Верховної Ради. За словами дружини екс-президента, Петро Порошенко лише «цитував лікаря» і це не була його власна думка про вакцину «Covishield».

Додамо, що експерти вважають, що українці навряд чи скоро отримають доступ до «антиковідних» вакцин європейського і американського виробництва – доступ, скоріш за все, з’явиться тоді, коли усі країни «золотого мільярда» завершать масову вакцинацію. Отож наразі для України є актуальними вакцини індійського та китайського виробництва. Додамо, що наразі навіть країни ЄС відчувають дефіцит «антиковідних» вакцин, отож в низці країн уже дозволено використання російської «антиковідної» вакцини «Спутник V». Для прикладу, мер французького міста Ніцца закликав уряд країни дозволити йому закупити російську вакцину.
 

comments powered by HyperComments