Україна, Німеччина та Франція розробили план врегулювання на Донбасі

Середа, 10 березня 2021, 14:02
Про це заявив очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час онлайн-дискусії «Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік»
Україна, Німеччина та Франція розробили план врегулювання на Донбасі

Очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявляє, що у рамках «нормандського формату» Україна, Німеччина і Франція розробили план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і зараз очікують реакції Росії. Про це Єрмак заявив під час онлайн-дискусії «Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік».

«На столі лежить конкретний план – план мирного врегулювання, запропонований Німеччиною і Францією, доопрацьований Україною…

У випадку, якщо Росія сьогодні задекларує свою готовність щодо припинення війни, реінтеграції окупованих територій в Україні, повернення наших громадян, то це відповідатиме всім критеріям. (...) Чекаємо позицію з боку Росії», – заявив Андрій Єрмак.

Очільник Офісу Президента каже, що мирний план зараз складається із так званих «кластерів», які, в разі узгодження, можуть стати основою для дорожньої карти щодо встановленням миру на Донбасі, повернення і реінтеграції окупованих територій і проведенням там місцевих виборів.

Єрмак сподівається, що за тиждень-два цей план буде предметом обговорення під час відеоконференції в «нормандському форматі. Також, на його думку, місія ОБСЄ має розширити свій мандат і посилити контроль за режимом припинення вогню на Донбасі.

comments powered by HyperComments