В Україні зареєстрували уже третю вакцину проти COVID-19

Середа, 10 березня 2021, 12:02
Міністерство охорони здоров’я України дозволило для екстренного застосування китайську вакцину «CoronaVac» виробництва компанії «Sinovac Biotech Ltd.»
В Україні зареєстрували уже третю вакцину проти COVID-19

В Україні зареєстровано уже третю вакцину проти коронавірусної хвороби – це вакцина «CoronaVac», яку виготовляє китайська компанія «Sinovac Biotech Ltd.». Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор Іващенко

«Це рішення ухвалив МОЗ на основі вивчення реєстраційних посвідчень, матеріалів про клінічні дослідження щодо безпеки й ефективності та аналізу користь/ризик», – сказав Ігор Іващенко.

Зазначимо, що в Україні уже зареєстровано дві вакцини проти коронавірусу – це вакцина «AstraZeneca» і її аналог «Covishield», а також вакцина виробництва «Pfizer/BioNTech». В Україні діє спрощена процедура реєстрації вакцин проти COVID-19, яка передбачає реєстрацію протягом 5 робочих днів. Наразі в Україну прибула лише вакцина «Covishield» індійського виробництва – 24 лютого прибуло півмільйона доз цього препарату.

Як раніше повідомлялося, постачання китайської вакцини «CoronaVac» в Україниу здійснюватиме українська компанія «Лекхім». У «Лекхімі» кажуть, що перша партія вакцини «CoronaVac» надійде в Україну до 15 березня 2021 року.

Вакцина «CoronaVac» є спільною розробкою китайської компанії «Sinovac Biotech Ltd.», біомедичного дослідницького інституту Бутантан у Бразилії та індонезійської компанії «Biofarma».

 

comments powered by HyperComments