Зеленський повідомив про підготовку зустрічі в «нормандському» форматі

Вівторок, 9 березня 2021, 13:02
За словами Президента України, якщо її не буде, то він планує зустрітися із лідерами «четвірки» окремо
Зеленський повідомив про підготовку зустрічі в «нормандському» форматі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що триває підготовка зустрічі в «нормандському» форматі, проте, якщо зустріч лідерів країн «нормандської четвірки» (Україна, Німеччина, Франція і Російська Федерація) з питань врегулювання ситуації на Донбасі не відбудеться, то він має намір провести зустрічі із лідерами кожної із країн окремо. Про це Зеленський заявив сьогодні під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм» у Києві.

«У будь-якому разу готується «нормандська зустріч». Вона має бути. Я від себе скажу, і я це сказав нашим західним партнерам: буде зустріч у «нормандському форматі» – я знайду формат, коли зустрінуся з кожним із цих лідерів «нормандської четвірки». Як кажуть, якщо гора не йде до Магомета, то нічого страшного – значить, я зустрінуся з кожним окремо», – сказав Володимир Зеленський.

Глава Української держави також додав, що вирішення «цього важливого питання» не відкладатиметься.

Зеленський також зазначив, що після блокування діяльності телеканалів «112 Україна», Newsone і ZIK, які пов'язують з одним із лідерів партії «ОПЗЖ» Віктором Медведчуком, збільшилася кількість збройних провокацій на Донбасі. «Я не хочу пов'язувати саме з цим (закриттям телеканалів – ред.), але ми бачимо, що це в один час відбувається», – сказав Президент.

Зеленський також нагадав, що в середу відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі.

comments powered by HyperComments