Степанов каже, що в Україні уже циркулює «британський» штам коронавірусу

Вівторок, 9 березня 2021, 11:01
Цей штам, за словами очільника МОЗ, має короткий інкубаційний період і втричі заразніший, а ніж той, який від весни минулого року циркулює в Україні
Степанов каже, що в Україні уже циркулює «британський» штам коронавірусу

За словами Міністра охорони здоров’я, «британський» штам коронавірусу, який уже зафіксували в Україні, втрічі більш заразний і має короткий інкубаційний період у 1 – 3 дні. Цей штам також характеризується зменшенням частки безсимптомних або легких форм захворювання та високою смертністю. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив 9 березня 2021 року на брифінгу в Києві.

«Крім органів дихання, вірус почав вражати нирки, печінку, центральну нервову систему.

Від 52% до 76% пацієнтів фіксують постковідний синдром, який триває від 3 до 6 місяців», – каже Максим Степанов.

Повідомляється, що «британський» штам коронавірусу в Україні виявив Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського Національної академії медичних наук України. Два випадки інфікування «британським» штамом коронавірусу виявлено станом на 4 березня 2021 року в Івано-Франківську.

«Британський» штам коронавірусу виявлено у Великобританії на початку осені 2020 року до початку кампанії із вакцинації. Британські вчені наголошували тільки на збільшенні рівня заразності нового штаму, але не на зростанні летальних випадків і випадків важкого протікання захворювання.

comments powered by HyperComments