У Києві відбувається протест проти з’їзду суддів

Вівторок, 9 березня 2021, 10:04
З’їзд суддів розпочався у «Президент Готелі» сьогодні о 10 годині ранку
У Києві відбувається протест проти з’їзду суддів

У Києві під стінами «Президент Готелю» відбувається акція протесту проти з’їзду суддів, який розпочався о 10 годині ранку. Про акцію повідомляє «Центр протидії корупції» на своєму YouTube-каналі, пише «Українська правда».

«Ні з’їзду суддівської нечесті! У Києві 9 березня почнеться з’їзд суддів, на якому хочуть обрати нових членів найвищого суддівського органу Вищої ради правосуддя та одного суддю до Конституційного Суду України.

Саме недоброчесні судді у цих органах забезпечують суддівське свавілля та відсутність справедливості в країні», – йдеться у повідомленні «Центру протидії корупції».

У «Центрі протидії корупції» відзначили, що серед кандидатів на посади – «судді Майдану» та підозрювані у злочинах судді.

Мітингувальники закликають не проводити з’їзд суддів до зміни правил добору членів Вищої ради правосуддя і Конституційного суду.

Біля Президент Готелю багато правоохоронців і поліції діалогу.

Зазначимо, раніше Рада суддів перенесла місце проведення XVIII з'їду суддів України з приміщення Міжнародного центру культури та мистецтв до «Президент Готелю» у Києві. Це рішення було прийняте на підставі листа Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, у якому він рекомендував змінити місце проведення з’їзду суддів «з міркування питань безпеки делегатів та учасників форуму».
 

comments powered by HyperComments