У Києві біля резиденції Зеленського пройшла акція за звільнення Стерненка

Вівторок, 9 березня 2021, 08:29
У цій акції протесту в Конча-Заспі взяло участь біля кількох сотень людей
У Києві біля резиденції Зеленського пройшла акція за звільнення Стерненка

Учора, 8 березня 2021 року в Києві біля резиденції Президента України Володимира Зеленського у Конча-Заспі відбулася акція із вимогою звільнення Сергія Стерненка, засудженого Приморським судом Одеси до 7 років ув’язнення. Про це пише «Українська правда».

Як зазначають самі учасники акції, у ній брало участь декілька сотень людей. Вони о 16 годині дня вирушили від станції метро «Видубичі» до Конча-Заспи. Біля резиденції Президента їх зустрів наряд поліції.

Окрім вимоги звільнити Сергія Стерненка, протестувальники також вимагали звільнити підозрюваного в справі про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка.

Як видно з опублікованого в мережі фото й відео, вони розгорнули великий банер «Мовчання тримає за гратами», а також почепили плакати й листівки на огорожу.

Прихильники Стерненка зазначили, що у вівторок продовжать «вимагати справедливого правосуддя для Сергія Стерненка, Андрія Антоненка та всіх політв’язнів».

Їхня акція запланована о 9 годині ранку біля готелю «Президент Готель» (вул.Госпітальна, 12), де судді з усієї країни обиратимуть членів Вищої ради правосуддя. Як зазначається у дописі каналу, учасники вимагатимуть змін правил добору членів ВРП, «куди мають увійти порядні люди, які не дозволять тримати патріотів та безневинних людей за гратами і відпускати вбивць та корупціонерів».

 

comments powered by HyperComments