Кравчук каже, що Україна повинна бути в НАТО

Субота, 6 березня 2021, 15:04
Перший Президент незалежної України каже, що це є єдиним шляхом до збереження незалежності держави
Кравчук каже, що Україна повинна бути в НАТО

Леонід Кравчук – перший Президент незалежної України, глава української делегації для участі в Тристоронній контактній групі (ТКГ) переконаний у тому, що членство України є єдиним шляхом до збереження незалежності держави. Про це він заявив у ефірі телепрограми «Право на владу» на телеканалі «1 + 1».

«Україна повинна бути в НАТО. Іншого варіанту в України немає, оскільки вона сьогодні захищає свою землю від російського агресора. Є тільки один шлях - стати членом НАТО, і у такий спосіб захистити можливість будувати незалежну Україну», – заявив Леонід Макарович Кравчук.

За словами першого Президента України, наша країна «повинна працювати і виконувати те, що передбачено планом НАТО, виконувати пакети, передбачені для України, робити все, щоб незабаром увійти до складу».

Кравчук зазначає, що серед «окремих політиків у Верховній Раді залишаються протилежні погляди, оскільки вони мислять, як у СРСР, де головним ворогом було НАТО».

«Так давайте очищуватися від цього вчасно. Час настав, і він, я переконаний, працює на Україну», – резюмував перший Президент.

Зазначимо, що Леонід Макарович Кравчук за роки своєї політичної кар’єри змінював свою точку зору, щодо вступу в НАТО. Зокрема, під час президентства Віктора Ющенка, який був прихильником вступу України в НАТО, під час парламентських виборів 2006 року Кравчук балотувався до Верховної Ради від блоку «Не Так!», який виступав проти членства України у НАТО. За списком блоку «Не Так!» балотувався також кум Володимира Путіна, нині нардеп від «ОПЗЖ» Віктор Медведчук. Блок «Не Так!» у 2006 році набрав лише 1,1% виборців і його представники у парламент не потрапили.

 

comments powered by HyperComments