Зеленський готовий кинути виклик будь-якому олігарху

П'ятниця, 5 березня 2021, 09:30
Про це речниця Президента України Юлія Мендель написала у статті для видання «Atlantic Council»
Зеленський готовий кинути виклик будь-якому олігарху

Речниця Президента України Юлія Мендель у статті виданню «Atlantic Council» написала, що боротьба Володимира Зеленського із олігархами – це виконання його передвиборчих обіцянок. Про це пише «Українська правда».

Мендель наголосила, що прихід Зеленського до влади у 2019 році означав припинення «майже 30 років домінування олігархів, через що Україна занурилася у бідність та корупцію». Тепер Зеленський, за її словами, виконує свої обіцянки та бореться з впливом олігархів.

Як приклад Мендель розповідає про повернення державного регулювання цін на ринку електроенергії як про боротьбу з Дмитром Фірташем, введення Радою нацбезпеки і оборони санкцій проти Тараса Козака, Віктора Медведчука та його дружини, пов’язаних із ним телеканалів, а також про затримання топ-менеджерів «Приватбанку».

За словами речниці Зеленського, Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов борються з державною у декількох юрисдикціях щодо відшкодування грошей. Вона назвала справу «Приватбанку» «символом безкарності олігархів» і очікує прогресу, в якому бачитимуть «великий прорив для України».

«Зеленський готовий кинути виклик впливу українських олігархів усюди: від енергетичного та банківського секторів до політики й медіа. Попередні українські лідери багато говорили про деолігархізацію, але мало робили. Зеленський хоче, щоб за нього говорили його дії», – написала Юлія Мендель.

Зазначимо, що під час президентської передбвиборчої компанії 2019 року багато ЗМІ звинувачували Володимира Зеленського у зв’язках із олігархом Ігорем Коломойським. У соціальних мережах поширювалося багато мемів на цю тему.

comments powered by HyperComments