У Кремлі українських військових звинуватили у обстрілах території ОРДЛО

Четвер, 4 березня 2021, 13:36
Речник Путіна Дмитро Пєсков заявляє, що стурбований «зростаючою напруженістю на лінії зіткнення»
У Кремлі українських військових звинуватили у обстрілах території ОРДЛО

У Москві кажуть, що фіксують дедалі частіші обстріли територій ОРДЛО з боку ЗСУ, а також порушення з боку українських військ умов розведення сил і засобів на лінії зіткнення. Про це пише «Німецька хвиля».

Погіршення ситуації на Донбасі викликає стурбованість у Кремлі –  про це заявив у четвер, 4 березня, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

«Ми, справді, з глибокою стурбованістю спостерігаємо за зростаючою напруженістю на лінії зіткнення», – сказав Пєсков.

Речник Путіна зазначив, що фіксуються «все частіше і частіше обстріли території Донбасу з боку українських збройних сил або різних формувань, які там в України є поблизу лінії зіткнення».

«Ми фіксуємо заходження українських військових в ті зони, де вони не повинні бути після завершення розведення. І все це привід для нашої серйозної стурбованості», – підкреслив Пєсков.

У Дмитра Пєскова запитали, чи готовий Кремль впливати на «формування на непідконтрольній частині Донбасу, щоб повернутися до перемир'я». «Кремль, власне, постійно це робить. Але зараз ми бачимо, що все частіше і частіше йдуть обстріли з українського боку», – відповів Пєсков.

Нагадаємо, напередодні голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання конфлікту на Донбасі Леонід Кравчук заявив під час засідання групи про загрозу одностороннього виходу Росії з режиму припинення вогню на Сході України.

Як повідомлялося, останнім часом на Донбасі спостерігається дедалі частіше порушення режиму припинення вогню. Так само почастішали повідомлення про втрати в українських військах в тому числі й унаслідок обстрілів з боку збройних формувань підтримуваних Росією сепаратистів.

comments powered by HyperComments