Порошенко звинуватив Офіс Зеленського у дискредитації «Європейської солідарності» з допомогою санкцій проти Медведчука

Четвер, 4 березня 2021, 11:03
За словами Порошенка, санкції проти Медведчука супроводжує інформаційна кампанія, яка дискредитує партію «Європейська Солідарність»
Порошенко звинуватив Офіс Зеленського у дискредитації «Європейської солідарності» з допомогою санкцій проти Медведчука

Офіс Президента Зеленськогор супроводжує «резонансні рішення» Ради національної безпеки і оборони, пов'язані з введенням санкцій проти нардепа Віктора Медведчука і його оточення, інформаційною кампанією, яка дискредитує політичну партію «Європейська Солідарність», заявив лідер партії, п'ятий президент України Петро Порошенко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Складається враження, що Зеленському Медведчук був потрібен для інформаційної атаки не стільки на «Опозиційну платформу – За життя» та Росію, скільки на «Євросолідарність» та на мене особисто. Псевдосенсацію вони намагаються роздути із загальновідомих фактів. Фактів, про які я неодноразово розповідав в інтерв’ю та на прес-конференціях», – зазначає Порошенко у зверненні, яке було опубліковано у середу 3 березня 2021 року.

У ньому він також нагадав про хід звільнення тисяч українців, захоплених у полон путінським режимом на окупованих територіях Криму, Донбасу і в Росії.

«Влітку чотирнадцятого року... у рамках нормандського формату на роль комунікатора між Києвом та Москвою визначили Медведчука. Чому я на це свідомо погодився, розуміючи власні політико-репутаційні ризики? Правда ж, не так важко було передбачити, що у майбутньому мені спробують виставити за це рахунок? Та тому що тисячі людей перебували на той час у російському полоні як заручники Кремля. Щоб  їх звільнити, я готовий був мати справу хоч з чортом лисим», – наголошує Порошенко.

Він додав, що Медведчук повернувся у велику політику в липні 2019, вже під час каденції Зеленського, оскільки зрозумів, що «йому ніхто більше не завадить».

«Озираючись нині в чотирнадцятий рік, розумію, що з рішення, яке я тоді вимушено прийняв по Медведчуку, ми витиснули по максимуму. Ми звільнили людей. Не перший раз мені за те рішення намагаються виставити рахунок, і хай. Головне – тисячі людей повернулися додому. Їхні життя важливіші, ніж мої білі рукавички», – резюмував п'ятий президент.

comments powered by HyperComments