Генпрокурорка Венедіктова буде судитися із телеведучою та її гостем, який конфіденційно співпрацював із НАБУ

Середа, 3 березня 2021, 16:32
У позові Ірини Венедіктової як відповідачі фігурують ТРК «Інтеррадіо», телеведуча Яніна Соколова та її гість Євген Шевченко
Генпрокурорка Венедіктова буде судитися із телеведучою та її гостем, який конфіденційно співпрацював із НАБУ

Популярна українська телеведуча Яніна Соколова повідомила, що Генпрокурорка Ірина Венедіктова подає на неї до суду. Йдеться про випуск програми «Соромно», у якій Соколова брала інтерв’ю у «таємного агента НАБУ» Євгенія Шевченка. Про це повідомляє «Українська правда» посилаючись на допис Соколової у соцмережі «Фейсбук».

В інтерв’ю, яке дав Яніні Соколовій Євген Шевченко йшлося про хабар у 6 мільйонів доларів США за закриття справи проти колишнього міністра екології Миколи Злочевського. Шевченко стверджував, що Ірина Венедіктова намагається цю справу «загасити». На запитання ведучої чому так відбувається, Шевченко відповів, що у Злочевського є величезні кошти і він «має за що купувати людей».

Шевченко в програмі «Соромно» стверджував, що Венедіктова взяла у Злочевського хабар, щоб закрити справу.

«Мені дивно бачити позов пані генпрокурорки проти мене як проти журналіста. Не знаю, чому я фігурую як «відповідач».

Інтерв’ю – це спілкування журналіста з гостем. Моя справа питати. Відповідає в інтерв’ю гість», – написала Соколова.

Телеведуча зазначила відомості про справу. Вона зазначена як співвідповідач із ТРК «Інтеррадіо» та Євгенієм Шевченком. Позивачем виступає Ірина Венедіктова.

«Українська правда» зазначає, що у НАБУ кажуть, що Євген Шевченко не є ні агентом, ні довіреною особою бюро, він є людиною, яка погодилася на конфеденційне співробітництво. Зокрема він брав участь у проведенні негласних слідчих дій у справах щодо заволодіння газом та коштами «Укрзалізниці» компаніями братів Дубневичів.

comments powered by HyperComments