Шарль Мішель обіцяє нові «важливі рішення» щодо Росії після візиту в Україну

Середа, 3 березня 2021, 14:34
Президент Європейської Ради Шарль Мішель перебуває із дводенним візитом в Україні, він, зокрема, відвідав Донбас
Шарль Мішель обіцяє нові «важливі рішення» щодо Росії після візиту в Україну

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що його поїздка в Україну має велике значення для ухвалення важливих рішень стосовно РФ на рівні Європейського Союзу, про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Минулого тижня в понеділок уперше ми вирішили застосувати санкції у зв'язку з ситуацією з Навальним (російський опозиціонер Олексій Навальній – ред.). Це означає, що ми повністю прихильні й об'єднані в Європі, щоб бути дуже жорсткими, рішучими, просувати наші цінності, захищати наші інтереси», – сказав Мішель на прес-конференції після переговорів із Президентом України Володимиром Зеленським у Києві в середу.

«Як ви знаєте, наприкінці березня у нас знову будуть стратегічні дебати на європейському рівні з усіма главами держав, з усіма главами урядів, щоб оцінити ситуацію і вжити чітких заходів. Коли йдеться про наш спільний інтерес, ми хочемо відігравати сильнішу роль для більшої стабільності, безпеки, передбачуваності», – додав президент Євроради.

Так він відповів на запитання про те, чи впровадить ЄС санкції проти РФ за порушення прав людини на окупованих територіях України. «І ось чому ця зустріч сьогодні з президентом і з його командою і вчора була дуже важлива для мене – щоб спробувати скооперувати, мати однакове розуміння, рівень інформації, прийняти деякі важливі рішення. Ми перебуваємо в одному човні, маємо однакові цінності, однакові інтереси. Сьогодні й учора був важливий момент», – наголосив Мішель.
 

comments powered by HyperComments