Мішель каже, що ЄС продовжить дипломатичні зусилля з відновлення територіальної цілісності України

Середа, 3 березня 2021, 14:01
Про це президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив під час свого візиту в Україну.
Мішель каже, що ЄС продовжить дипломатичні зусилля з відновлення територіальної цілісності України

Європейський Союз продовжить повністю підтримувати дипломатичні зусилля щодо суверенітету й територіальної цілісності України, заявив президент Європейської ради Шарль Мішель. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Необхідна повна імплементація Мінських домовленостей. Це шлях до миру, і ми продовжимо повністю підтримувати дипломатичні зусилля з відновлення суверенітету й територіальної цілісності України, і продовжимо підтримувати зусилля з вирішення конфлікту, розпочаті вами, пане президенте»,  – сказав Мішель на прес-конференції після переговорів із Президентом України Володимиром Зеленським у Києві в середу.

Він наголосив, що ЄС сподівається на те, що РФ відповість взаємністю на конструктивний настрій України і наголосив, що РФ не є посередником, а є стороною конфлікту. Будь-яка країна має вільно робити свій вибір без зовнішнього втручання, Україна вільно обрала свій євроатлантичний курс, заявив президент Європейської ради.

«Учора ми відвідали лінію розмежування, і я своїми очима побачив руйнівний вплив майже семирічного конфлікту на ситуацію з безпеки та життя людей. Це трагедія, що люди продовжують вмирати в цій війні на європейському континенті в 2021 році. І я хочу запевнити в непохитній підтримці ЄС незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», – вказав Мішель.
 

comments powered by HyperComments