В українському МЗС розраховують на санкції ЄС проти порушників прав і свобод в окупованому Криму

Середа, 3 березня 2021, 11:32
Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко
В українському МЗС розраховують на санкції ЄС проти порушників прав і свобод в окупованому Криму

Міністерство закордонних справ України схвалює рішення Європейського Союзу вперше застосувати новий глобальний санкційний механізм проти чотирьох російських чиновників за порушення прав людини в РФ, сказав речник МЗС України Олег Ніколенко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Розраховуємо, що новий режим санкцій ЄС також буде застосований проти осіб, винних у придушенні фундаментальних прав і свобод на території тимчасово окупованих Криму і Севастополя. Жоден злочин російської окупаційної влади не має залишитися безкарним», – ідеться в коментарі речника, оприлюдненому у вівторок.

У МЗС відзначили той факт, що новий режим санкцій запрацював у дуже стислі терміни. «Він може стати додатковим ефективним інструментом для боротьби нашої держави з грубими порушеннями прав людини на тимчасово окупованих територіях України, відновлення її територіальної цілісності в міжнародно визнаних кордонах», - ідеться в коментарі.

Крім того, в українському зовнішньополітичному відомстві наголосили, що рішення ЄС вкотре демонструє, що захист прав людини залишається безумовним пріоритетом зовнішньої політики Євросоюзу.

comments powered by HyperComments