Зрада відміняється: Канада зареєструвала індійську вакцину «Covishield» якою уже вакцинують українців

Вівторок, 2 березня 2021, 13:22
Вакцину «Covishield» дозволи до використання в Канаді відповідно до Тимчасового розпорядження щодо імпорту, продажу та реклами ліків для використання у зв'язку з COVID-19
Зрада відміняється: Канада зареєструвала індійську вакцину «Covishield» якою уже вакцинують українців

Уряд Канади офіційно зареєстрував індійську вакцину «Covishield» проти коронавірусної хвороби COVID-19, яку зараз використовують для вакцинації в Україні. Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на заяву канадського уряду.

«Covishield» отримав дозвіл на використання відповідно до Тимчасового розпорядження щодо імпорту, продажу та реклами ліків для використання у зв'язку з COVID-19. Як надзвичайний захід для забезпечення більш раннього доступу до вакцин у контексті глобальної пандемії, компанія «Verity Pharmaceuticals Inc. на даний момент пропонує флакони та коробки з вакцинами, марковані загальною назвою продукту та інформацією», – йдеться у заяві канадського уряду.

Зазначимо, в українському МОЗі зазначали, що індійська вакцина «Covishield» є аналогом європейської вакцини «AstraZeneca», але виготовляється в Індії на потужностях Інституту сирваток у місті Пуна. Ця вакцина призначена для активної імунізації осіб віком від 18 років для профілактики коронавірусної хвороби. Також вказується, що «Covishield» має таку ж схему показань та вакцинації, як вакцина «AstraZeneca».

Повідомляється, що у Канаді зараз для вакцинації проти COVID-19 використовуються препарати «AstraZeneca» та «Pfizer». Щоб пришвидшити процес вакцинації проти коронавірусу, канадський уряд замовив у Індії 2 мільйони доз вакцини «Covishield», яка має прибути в країну в найближчі тижні.

Зазначимо, що у кінці лютого 2021 року Україна придбала за бюджетні кошти 500 тисяч доз вакцини «Covishield» і уже розпочала перший етап вакцинації. Щоправда, значна кількість українців ставиться до індійського аналога європейської вакцини із засторогою. Після того, як вакцину «Covishield» зареєстрували у Канаді, цей скептицизм, очевидно, мав би зменшитися

Зазначимо, що протягом першого півріччя в Україну може надійти від 2,2 до 3,7 млн доз цієї вакцини у межах глобальної ініціативи COVAX.

comments powered by HyperComments