Очільник МОЗ Максим Степанов щепився від COVID-19 (ВІДЕО)

Понеділок, 1 березня 2021, 14:32
Про своє щеплення сьогодні повідомив сам Максим Степанов і додав, що Президент України Володимир Зеленський вакцинується разом із військовими
Очільник МОЗ Максим Степанов щепився від COVID-19 (ВІДЕО)

Сьогодні, 1 березня 2021 року очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов публічно отримав щеплення від COVID-19 у Олександрівській лікарні міста Києва. Для його вакцинації було використано індійську вакцину «Covishield», яку Україна придбала за бюджетні кошти і яка є повним аналогом європейської вакцини «Oxford/AstraZeneca». Також стало відомо про те, що Президент України Володимир Зеленський отримає щеплення проти COVID-19 разом із військовими.

За словами Максима Степанова, його вакцинація та вакцинація Зеоенського стали можливим за рахунок внесення змін до Національного плану вакцинації, якими дозволяється використання вакцин для Сіністра охорони здоров'я і Президента країни. Коли саме Зеленський буде вакцинуватися наразі невідомо.

Степанов додав, що внесені зміни до Національного плану вакцинації також дозволяють використовувати невикористані з тих чи інших причин залишки вакцин для щеплення громадських діячів і публічних персон для підтримки інформаційної кампанії вакцинації.

«Для нас дуже важливо, щоб кількість людей, які будуть вакциновані, була якомога більшою. Щоб вироблявся колективний імунітет, щоб не менше 60% населення мало імунітет», – заявив Максим Степанов.

Зауважимо, що і Міністр охорони здоров’я Максим Степанов і Президент України Володимир Зеленський перенесли COVID-19 восени минулого року, тому могли б наразі і не вакцинуватися. Проте у соціальних мережах і у ЗМІ висловлювалася думка, що Степанов і Зеленський мають своїм прикладом показати безпечність індійської вакцини «Covishield», яка є аналогом вакцини «Oxford/AstraZeneca». ЗМІ також часто зауважуть, що нібито навіть оригінальна вакцина «Oxford/AstraZeneca» поступається американсько-німецькій вакцині «BioNTech/Pfizer», відповідно частина європейців відмовляється вакцинуватися вакциною «Oxford/AstraZeneca». На це у ВООЗ кажуть, що допускають до використання тільки безпечні і якісні вакцини.
 


 

comments powered by HyperComments