Зеленський обіцяє українцям «суд у смартфоні»

Понеділок, 1 березня 2021, 11:34
За словами українського Президента «суд у смартфоні» дозволить скоротити тривалість судового процесу і мінімізувати корупцію
Зеленський обіцяє українцям «суд у смартфоні»

Сьогодні, 1 березня 2021 року під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя» Президент України Володимир Зеленський анонсував появу в Україні «суду в смартфоні». Про це пише «Українська правда».

«Усунення зловживань та забезпечення прозорості суду. Дієвим кроком на цьому шляху може стати ІТ-рішення. За аналогією з державними послугами у смартфоні ми прагнемо і обовязково зробимо суд у смартфоні», – заявив Володимир Зеленський. За словами Президента, «більшість бюрократичних процедур перейдуть в онлайн, що прискорить судовий процес, мінімізує корупцію та можливості для зловживань».

Зеленський наголосив на важливості відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів та вдосконалення процедури добору кандидатів до Вищої ради правосуддя. Крім того він сказав, що важливою є безпосередня участь громадян України у здійсненні правосуддя – влада уже підготувала два законопроекти, які «дадуть старт роботі суду присяжних» в Україні. За словами Зеленського, «модель і формат суду присяжних будуть детально обговорюватися».

comments powered by HyperComments