Українці не бояться реакції Путіна на санкції

Субота, 27 лютого 2021, 10:28
Про це заявив голова Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов
Українці не бояться реакції Путіна на санкції

Ніякі кроки президента Російської Федерації Володимира Путіна у відповідь на санкції проти його кума Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко не налякають українців – таку думку вчора в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» висловив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов відповідабчи на питання, чи існує загроза безпеці України у разі, якщо Путін вдасться до певних кроків у відповідь на рішення РНБО.

«Те, що робить цей пан (Путін – ред.), починаючи з 2014 року на території нашої країни, коли вони захопили Крим, коли вони розв’язали війну на території Донецької та Луганської областей… Чим нас ще можна злякати? Ми перебуваємо у стані війни фактично. Так, вона не оголошена, але це ж відбувається з 2014 року…

Ми дійсно не росіяни. Якщо хтось вважає, що нас можна захопити, нас можна якось принизити… Знаєте, у нас така генетична воля до свободи, що ми неодноразово це доводили і ще раз можемо довести», – заявив Олексій Данілов.

Нагадаємо, що санкції проти нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака, власника «телеканалів Медведчука» були запровадженні рішенням РНБО та Указом Президента від 2 лютого 2021 року. Санкції проти Козака передбачали, у тому числі, припинення роботи телеканалів  «112 Україна», NewsOne та ZIK.

Підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого 2021 року під санкції РНБО потрапив і сам кум Володимира Путіна Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко. Також під санкції потрапила цивільна дружина Тараса Козака Наталія Лавренюк.

У п’ятницю 26 лютого РНБО ухвалила максимальні санкції, які дозволяє законодавство, щодо 10 посадових осіб, які зрадили Україну.

comments powered by HyperComments