Сергій Стерненко не був агентом СБУ

П'ятниця, 26 лютого 2021, 10:08
Про це повідомив керівник української спецслужби Іван Баканов у ефірі одного із українських телеканалів
Сергій Стерненко не був агентом СБУ

Одеський активіст і блогер, екс-лідер одеського «Правого Сектору» Сергій Стерненко ніколи не був агентом Служби безпеки України. Про це в ефірі телепрограми «Право на владу» заявив керівник СБУ Іван Баканов.

«Тому я вимушений надати цю відповідь: пан Стерненко при моїй каденції ніколи не був агентом Служби безпеки України. Його немає в облікових даних СБУ як агента», – заявив Іван Баканов і додав, що якби раніше Сергій Стерненко працював на СБУ, то його прізвище було в базах спецслужби.

Цю заяву Баканов зробив у відповідь на озвучені версії про те, що Стерненко нібито раніше працював на українську спецслужбу, але після зміни її керівництва його перестали покривати.

Зазначимо, що рішення про ув’язнення Сергія Стерненка та Руслана Демчука 23 лютого 2021 року прийняв Приморський суд міста Одеси. Нібито Стерненко й Демчук навесні 2015 року на Одещині напали на депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича, аби той склав мандат. Сам Стерненко вважає свої справи політичними і заперечує всі чотири злочини, які йому інкримінують: викрадення людини, заворушення і побиття поліцейського, кришування наркотиків, загибель Івана Кузнєцова, який напав на нього 24 травня 2018 року.

Після рішення суду, у 9 містах України відбулися акції на підтримку Сергія Стерненка. Зокрема у Києві мітингували біля Офісу Президента, там були сутички. У Львові акція в підтримку Стерненка відбулася на площі Ринок.

comments powered by HyperComments