Сьогодні Зеленський знову скликає РНБО

П'ятниця, 26 лютого 2021, 08:10
Президент України ухвалив рішення про проведення засідання Ради національної безпеки і оборони у п’ятницю 26 лютого 2021 року.
Сьогодні Зеленський знову скликає РНБО

У п’ятницю, 26 лютого 2021 року о 17:30 в Офісі Президента України відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони – про це повідомила у четвер «Українська правда» посилаючись на поінформованого співрозмованика, який має стосунок до підготовки засідання, а також на коментар від речниці Президента Юлії Мендель. Пізніше ця інформація була підтверджена в Офісі Президента.

«Завтра Президент України Володимир Зеленський збере засідання Ради національної безпеки та оборони України. Усю важливу інформацію, можливу для публічного розголошення, Офіс президента повідомить в офіційному порядку», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що 22 лютого 2021 року Президент Володимир Зеленський обговорював із секретарем РНБО Олексієм Даніловим майбутні кроки після запровадження санкцій проти Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко.

Нагадаємо, що 2 лютого 2021 року Президент України своїм указом ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти нардепа від «ОПЗЖ» Тараса Козака, який є власником телеканалів «112 Україна», NewsOne та ZIK, які називають «телеканалами Медведчука». Підставою для санкцій проти Козака та пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування СБУ, яке встановило, що схеми з поставками вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

На засіданні РНБО 19 лютого 2021 року було прийнято рішення про включення в санкційний список нардепа від «ОПЗЖ» та кума президента Росії Владіміра Путіна Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та цивільної дружини Тараса Козака Наталії Лавренюк. Причина – фінансування тероризму.

 

comments powered by HyperComments