«Слуги народу» періодично обговорюють коаліцію із «Голосом»

Четвер, 25 лютого 2021, 10:04
Про перемовини із «Слугами» щодо коаліції в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» розповіла лідерка партії «Голос» Кіра Рудик
«Слуги народу» періодично обговорюють коаліцію із «Голосом»

Між представниками пропрезидентської фракції «Слуга народу» і Офісу Президента України з однієї сторони і лідером партії «Голос» Кірою Рудик періодично проводяться перемовини щодо можливої коаліції у Верховній Раді України. Про це повідомила сама очільниця «Голосу» Кіра Рудик в інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

«Зі мною циклічно хтось веде переговори, щоб ми приєдналися (до коаліції – ред.). Час від часу на мене виходять представники або Офісу (президента – ред.), або партії «Слуга народу» з переговорами про те, де ми можемо об'єднати наші зусилля», – заявила Кіра Рудик і додала, що що незалежно від перебування в коаліції або в опозиції «Голос» завжди підтримує дії влади, які «є правильними для країни».

Кіра Рудик каже, що останні кроки президента Володимира Зеленського викликають у її партії «великі сподівання». Рудик вважає, що «це дійсно системні, проукраїнські, державні кроки», тож «Голос» їх підтримує, бо «можливо, з цього щось вийде!».

В той же час очільниця «Голосу» каже, що потрібно дивитися, які будуть наступні кроки, «тому що це мають бути не два-три випадкові державні рішення, а результат певного плану». Саме після цього, за словами Кіри Рудик, «будемо говорити» про коаліцію із «Слугами».

У Кіри Рудик запитали, на які посади в уряді претендують представники «Голосу» в разі входження в коаліцію із «Слугами народу» вона відповіла: «Якщо буде кілька напрямів, де ми можемо повністю втілити заплановані реформи, то ми готові взятися за це й робити».

Зауважимо, що під час парламентських виборів партія «Голос», яку тоді очолював український музикант Святослав Вакарчук, за оцінками політологів, добряче «потопталася» по електоральному полю партії п’ятого Президента України «Європейська Солідарність».

Додамо, що у ЗМІ обговорювалася також можлива коаліція «Слуги народу» із партією екс-прем’єрки України Юлії Тимошенко.

comments powered by HyperComments