Більшість українців підтримує санкції проти Віктора Медведчука

Середа, 24 лютого 2021, 15:05
Відповідно до опитування групи «Рейтинг» схвально ставляться до запроваджених проти кума Путіна санкцій 58% опитаних українців
Більшість українців підтримує санкції проти Віктора Медведчука

Левова частина українців схвалюють запровадження РНБО і Володимиром Зеленським санкцій проти кума Владіміра Путіна нардепа від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко – про це свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг», у якому санкції позитивно оцінило 58% респондентів.

«58% підтримують рішення РНБО, 28% – не підтримують. Серед тих, хто добре знають про це рішення, 73% говорять про його підтримку, 23% – протилежної думки», – йдеться у повідомленні про опитування.

Загалом знають про запровадження санкцій щодо Медведчука та його дружини Оксани Марченко 75% (40% добре знають, 35% – щось чули). Вперше чують про таке рішення 25%.

52% вважають, що рішення про санкції викликане проросійською діяльністю Медведчука, а 30% вважають, що це розбірки між олігархами.

Водночас 16% стверджують, що це спроба повернути у власність держави трубопровід, 13% переконані, що це вказівка з боку США, а 10% говорять про тиск на опозицію.

Дослідження тривало 23-23 лютого. Методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів опитали 2500 осіб у віці від 18 років і старше в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2%. 

comments powered by HyperComments