Анатолій Шарій прогнозовано не з’явився на допит у СБУ

Понеділок, 22 лютого 2021, 13:02
У своєму відеоблозі Шарій каже, що фізично не може прибути на допит, адже перебуває за кордоном і має статус біженця
Анатолій Шарій прогнозовано не з’явився на допит у СБУ

Минулого вівторка Анатолію Шарію було повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України – частииною 1 статті 111 «Державна зрада» та частини 1 статті 161 «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками» Кримінального Кодексу України. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

22 лютого Анатолія Шарія було викликано для проведення слідчих дій за участю підозрюваного, він не з‘явився. Його неявку можна трактувати, як переховування від слідства.

Водночас клопотання його адвоката В. Рибіна буде розглянуто та задоволено відповідно до вимог КПК України. І адвокат, і його підзахисний запрошуються 25 лютого 2021 року для ознайомлення з матеріалами провадження, які слугували для повідомлення підозри Анатолію Шарію.

Про подальший перебіг даної справи Служба безпеки повідомлятиме окремо.

Щодо Анатолія Шарія, то він у своєму черговому відеоболозі заявив, що СБУ «5 днів ховається від його адвокатів, яким не надають відповідні документи щодо підозри». Крім того блогер заявляє, що фізично не може прибути на допит, оскільки перебуває за кордоном у статусі біженця.

comments powered by HyperComments