Більшість українців проти другого терміну Зеленського

П'ятниця, 19 лютого 2021, 17:03
Розпочинаючи власну виборчу компанію на початку 2019 року Володимир Зеленський сам заявляв, що йде на посаду Президента лише на один термін
Більшість українців проти другого терміну Зеленського

Понад 57% українців виступають проти того, щоб чинний Президент України Володимир Зеленський брав участь у президентських виборах у 2024 році. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології і центром «Социс», проведеного 11 - 16 лютого 2021 року, пише «Українська правда».

В той самий час, бажають, щоб Зеленський обирався на наступний термін трохи більше чверті опитаних. 8,2% заявили, що до наступних виборів ще забагато часу, а 6,7% не змогли відповісти на це питання.

Якби вибори президента відбулись найближчої неділі, то за чинного главу держави Володимира Зеленського проголосували б 25,6% тих, хто визначився з кандидатом і піде на вибори.

Дослідження тривало з 11 по 16 лютого. Методом телефонних інтерв’ю було опитано 3000 респондентів від 18 років у всіх областях України, окрім анексованого Криму і окупованого Донбасу. Статистична похибка вибірки не перевищує 1,8%.

Зазначимо, що іще у січні 2019 року на той час шоумен Володимир Зеленський у передвиборчій програмі запевняв, що балотується лише на один термін, щоб «змінити систему», а потім передасть Україну «в руки нового покоління політиків». В травні 2020 року Зеленський заявив, що йому може не вистачити однієї президентської каденції і він подумає, чи балотуватиметься іще на один термін.

comments powered by HyperComments