За Зеленського готова проголосувати чверть українців, а за Порошенка – майже п’ята частина

П'ятниця, 19 лютого 2021, 16:15
Такими є результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології і центром «Социс» 11-16 лютого
За Зеленського готова проголосувати чверть українців, а за Порошенка – майже п’ята частина

Якби вибори Президента України відбулися найближчої неділі, то за Володимира Зеленського проголосувало б 25,6% від тих виборців, які визначилися із кандидатом і готові піти на вибори. Про це йдеться у результатах соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології і центром «Социс» 11-16 лютого. Про це пише «Українська правда».

Друге місце у першому турі потенційних виборів отримав би п’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко – за нього готові проголосувати 19,4% тих, хто визначився із кандидатом і готовий іти на вибори.

Третю сходинку у президентських перегонах посіла б екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко – у неї 11,7% голосів. На четвертому місці – один із лідерів «Опозиційної платформи – За життя», який отримав би 11,1%.

Усі інші українські політики отримали б менше 10% голосів виборців – за Ігоря Смешка готові проголосувати 8,2% українців, за екс-прем’єра Володимира Гройсмана – 5,5%, за лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка – 3,8%. Чинний голова Верховної Раді Дмитро Разумков набрав би 3,5% виборців, такий же рейтинг у депутата від «ОПЗЖ» Віктора Медведчука. Блогер Анатолій Шарій отримав би 2,6% голосів, а чинний міський голова Києва – 1,3%.

Інші кандидати мають підтримку менше 1% голосів.

Дослідження тривало з 11 по 16 лютого. Методом телефонних інтерв’ю було опитано 3000 респондентів від 18 років у всіх областях України, окрім анексованого Криму і окупованого Донбасу. Статистична похибка вибірки не перевищує 1,8%.

comments powered by HyperComments