Першу партію вакцини від COVID-19 доставлять в Україну 20 – 22 лютого

П'ятниця, 19 лютого 2021, 15:32
Першою в Україну доставлять вакцину «AstraZeneca», виготовлену в Індії
Першу партію вакцини від COVID-19 доставлять в Україну 20 – 22 лютого

Перша партія вакцини «AstraZeneca» проти COVID-19 приїде в Україну 20 – 22 лютого 2021 року. Про це повідомив керівник експертної групи з питань імунопрофілактики МОЗ Сергій Литовка. Він запевняє, що міністерство ще не витратило кошти на вакцину, а перерахує їх  тільки, коли препарат прибуде в Україну, пише «Українська правда. Життя».

«У нас в бюджеті є програма, яка пов’язана з вакцинацією, на неї закладено 2,6 млрд грн.

Це означає, що кошти надійдуть постачальнику і виробнику у разі доставки якісного продукту на територію України», – заявив Литовка.

Раніше у МОЗ України планували, що вакцинація проти COVID-19 в Україні почнеться 15 лютого, проте напередодні цього дня в ефірі українського телеканалу міністр Максим Степанов повідомив, що поставки вакцин COVAX «Pfizer» «трішечки затримуються».

Він сказав, що можна розраховувати, що згідно з контрактом, укладеним з індійським інститутом «Serum Institute», вакцина «AstraZeneca» приїде в Україну 16 або 17 лютого. Але 18 лютого міністр опублікував фото з літака, який прямує в індійське місто Пуне.

«Готуємось до перемовин з найбільшим виробником вакцин у світі – «Serum Institute of India».

На жаль, пандемія буде світовою проблемою кількох наступних років. Розуміємо, що контрактувати додаткові обсяги необхідно вже зараз.

Тому основна задача – до вже законтрактованих 12 млн. доз, досягти прямих домовленостей на поставку додаткових об’ємів вакцин «Oxford/AstraZeneca» та «NovaVax» в 2021-2022 році безпосередньо з виробником», – написав Степанов на своїй сторінці в Facebook.

Міністр пообіцяв особисто проконтролювати відправку першої дози, яка згідно контракту мала б бути вже в Україні.

comments powered by HyperComments